Packstory

Partners

Fost Plus is een private organisatie die instaat voor de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.
www.fostplus.be

PRO EUROPE b.v.b.a. (Packaging Recovery Organisation EUROPE), opgericht in 1995, is de koepelorganisatie voor de recuperatie- en recyclageschema’s van Europese verpakkingen en verpakkingsafval die hoofdzakelijk het “Groene Punt” handelsmerk als financieringssymbool gebruiken. In haar primaire rol treedt PRO EUROPE op als licentiegever van het “Groene Punt” handelsmerk. Het treedt ook op als woordvoerder en gemeenschappelijk beleidsplatform dat de belangen verdedigt van alle verpakkingsrecuperatie- en –recyclageorganisaties opgericht en uitgebaat door of in naam van bedrijven betrokken bij de terugnameplicht.
www.pro-e.org

EUROPEN (European Organization for Packaging and the Environment) is een industrie- en handelsorganisatie die open staat voor elk bedrijf met een economische interesse in verpakking en verpakte goederen. Het vertolkt de opinie van de verpakkingswaardeketen over onderwerpen die verband houden met verpakking en het milieu.
www.europen.be

Met dank aan het Belgisch Verpakkingsinstituut voor het uitlenen van de verpakkingen uit haar collectie ‘Verpakkingen van gisteren en vandaag’.
www.ibebvi.be

GreenCook is een Interreg IVB project ondersteund door 12 partners uit 5 Noord-Westen Europese landen (2010-2013).
Zijn ambitie? Bijdragen tot de reductie van voedselverspilling en de ontwikkeling van een model van duurzame voedingsmanagement  thuis, op de supermarkt, op school (aan de kantine) en op het restaurant.
Fost Plus is een van de 12 partners actief betrokken bij het proces GreenCook, en onderzoekt vooral de relatie tussen verpakking en voedselafval
.


Terug